default

Get a quote

Orders & retour bij LensLens.nl

Verzendingen:


Verzendingen binnen Nederland
Bij verzending binnen en binnen Nederland wordt tot een factuurbedrag van € 110,= per bestelling,  € 3,98 als bijdrage voor de verzend & portokosten  kosten in rekening gebracht. Boven € 110,= zijn de verzendkosten binnen Nederland inbegrepen. Voor de juiste verzendkosten per land verwijzen wij u naar “het land van afleveren” dat u kunt kiezen bij het afrekenen.

Pakketpost versturen wij tot 16:00 uur. Wij vertrouwen erop dat uw bestelling binnen 24 uur in Nederland wordt afgeleverd door DHL. Voor de bezorging naar het buitenland zijn we echter afhankelijk van verschillende pakketdiensten  en de stiptheid van de postbezorger.

Heeft vragen over de verzending neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u dan vertellen of uw bestelde producten op voorraad zijn.

Verzending. 

indien de door u bestelde producten (brievenbuspost) voorradig zijn versturen wij deze op werkdagen tot 16.45:uur. Overige pakketten met pakketpost via DHL versturen wij tot 16.00 uur.   

Landelijke bezorging

Momenteel hebben we vanwege grote drukte bij alle pakketdiensten helaas te maken met langere levertijden dan u van ons gewend bent. Daardoor kan het zijn dat u uw pakket later ontvangt dan gepland. Wij doen ons uiterste best om uw bestelling zo spoedig mogelijk te leveren!

Verzendingen buiten Nederland
Bij verzending binnen en buiten Nederland wordt een andere vergoeding voor de verzendkosten in rekening gebracht. Voor de juiste verzendkosten per land verwijzen wij u naar “het land van afleveren” dat u kunt kiezen bij het afrekenen.

Product retourneren

Als consument heeft u binnen de Europese en Nederlandse wetgeving recht op een zogenoemde afkoelperiode (herroepingsrecht) wanneer u een product via een webshop koopt. Binnen deze periode heeft u de mogelijkheid om het product kort te testen, zoals u in een fysieke winkel zou kunnen doen bij een aankoop. Er zitten enkele voorwaarden verbonden aan het herroepingsrecht.
Mocht het product u niet bevallen, dan heeft u de mogelijkheid de bestelling te annuleren. U kunt dan ruilen of uw geld terug krijgen. U dient het product inclusief alle accessoires en in de originele verpakking naar ons op te sturen. Meldt het product aan via d e-mail en vermeld duidelijk of u terugbetaling wenst of dat u wenst het product te ruilen. Indien u wilt ruilen, dan willen wij ook graag weten welk product u retour wilt ontvangen. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen, wij helpen u graag. 0511-472486

1. Voorwaarden 14 dagen bedenktijd.
2. Uitzonderingen
3. Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag terug ?
4. Geweigerde bestellingen en retouren.

1. Voorwaarden 14 dagen bedenktijd

Het herroepingsrecht is er om consumenten te beschermen voor miskopen. Er moet wel aan enkele voorwaarden worden voldaan om aanspraak te kunnen maken op het herroepingsrecht.

•    U heeft 14 dagen de tijd om te herroepen. Daarna dient het product binnen 14 dagen aan ons te worden geretourneerd. Meldt het product voor een goede afhandeling aan via de telefoon of per e-            mail.
•    Het product dient privé te zijn aangeschaft. Indien de factuur op een zakelijke naam staat en er dus geen sprake is van een consumentenkoop, vervalt het herroepingsrecht.
•    U heeft geen recht op het volledige aankoopbedrag wanneer wij zichtbare gebruikssporen zoals beschadigingen, missende accessoires of een ontbrekende originele verpakking constateren. In dit             geval ontvangt u van ons een deelvergoeding, wat meestal betekent dat u 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag van ons ontvangt.

Wij bieden de mogelijkheid om de retourzending onder vermelding van het antwoordnummer te versturen via DHL. Na uw aanmelding ontvangt u hiervoor een verzendlabel. Mocht u ervoor kiezen om de retourzending op een andere manier terug te sturen, dan zijn de eventuele extra kosten en het risico voor uw eigen rekening.

Let op:Indien wij het product nietin de originele verpakking ontvangen, brengen wij 10% van het aankoopbedrag in rekening voor het opnieuw verpakken van uw product.
Er kan geen directe omruiling plaatsvinden op voor u speciaal gebouwde systemen, deze zullen worden gerepareerd.

Let op: voor de retourzending onder herroepingsrecht rekenen wij € 6,95. Dit bedrag wordt verrekend met het door ons terug te storten bedrag van uw aankoop.
Wees u ervan bewust dat het herroepingsrecht niet van toepassing is voor zakelijke klanten.

2. Uitzonderingen

Hieronder enkele specifieke gevallen, waarbij u geen recht heeft op ruilen en retourneren:

  • volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn; Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld speciaal voor u vervaardigde (medische) contactlenzen, occluder lenzen, sportlenzen etc.
  • Om hygiënische redenen zijn contactlenzen uitgezonderd van het recht op retour wanneer de verzegeling is verbroken na levering. Verder is het belangrijk dat de verpakking van de contactlenzen - indien redelijkerwijs mogelijk - onbeschadigd en onbeschreven is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan een eventuele waardevermindering bij u in rekening worden gebracht.
  • Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
  • Zakelijke aankopen

3. Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag terug

Heeft u uw product geretourneerd onder het herroepingsrecht? Dan ontvangt u zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding(het moment waarop wij op de hoogte zijn van de herroeping/aanmelding) het volledige aankoopbedrag, exclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending terug. Deze verzendkosten krijgt u niet terug als u een gedeelte van de bestelling retourneert. Wij betalen u terug via hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de betaling heeft gedaan.

Wanneer u uw aankoop heeft verzilverd middels een coupon of waardecheque, ontvangt u van ons binnen 14 dagen na ontbinding een identieke coupon of cheque met de waarde van het aankoopbedrag retour. Wanneer wij het product niet in goede staat hebben ontvangen (bijvoorbeeld wanneer wij een beschadigd of incompleet product hebben ontvangen), dan ontvangt u van ons een deelvergoeding, wat meestal betekent dat u 75% van het oorspronkelijke aankoopbedragvan ons ontvangt. Dit geldt tevens voor coupons en waardecheques.

U ontvangt uw aankoopbedrag retour, exclusief eventuele in rekening gebrachte verzendkosten met een maximum van het standaard DHL tarief van onze webshop (ongeacht welke verzendmethode door u is gekozen bij uw bestelling). De kosten voor de retourzending van € 6,95 worden in mindering gebracht. Mocht u ervoor kiezen om de retourzending op een andere manier terug te sturen, dan zijn de eventuele extra kosten en het risico voor uw eigen rekening.

Let op! Wanneer u met uw creditcard de betaling heeft uitgevoerd dan zal het bedrag terug worden gestort op de creditcard. Online kunt u dit direct terugzien, anders zal dit pas bij het volgende afschrift zichtbaar zijn.

    4. Geweigerde verzendingen:

    Bij retouren en geweigerde bestellingen worden door LensLens gemaakte verzendkosten op het retourbedrag in mindering gebracht.